GOED VOORBEREID
ONDERNEMEN IN SPANJE!

Ondernemen is leuk. Ondernemen in Spanje is spannend!

Maar ondernemen brengt ook risico’s met zich mee. Zeker als u besluit een bedrijf te beginnen in een land als Spanje, waar u misschien niet of nauwelijks op de hoogte bent van de wet- en regelgeving. Dan is het raadzaam u deskundig te laten begeleiden.

Door jarenlange ervaring in Spanje en doordat wij goed op de hoogte van de Spaanse wet- en regelgeving zijn, kunnen wij u adviseren over alle vereisten en helpen met het oprichten van een bedrijf in Spanje.

De keuze voor een bepaalde ondernemingsvorm is van groot belang, want dit heeft invloed op uw boekhouding, uw persoonlijke aansprakelijkheid en de belastingen. Maar ook dient rekening te worden gehouden met allerlei administratieve verplichtingen, zoals de aanvraag van een CIF nummer, vergunningen, etc. Mede door ons uitgebreide netwerk van dienstverleners in Spanje zijn wij in staat u gedurende het gehele traject bij te staan en zaken te regelen.

Wat is voor uw bedrijf het beste? Seydlitz Spanje voor nu en in de toekomst!
Neem vrijblijvend contact met ons op!

ONDERNEMEN IN SPANJE

ONDERNEMEN IN SPANJE

Het starten van een onderneming in Spanje is complex. Er zijn diverse ondernemingsvormen met alle zijn voor- en nadelen. Welke het best voor u is, als (startende) ondernemer in Spanje, hangt van veel factoren af. Ook als u al een onderneming heeft in Spanje, is het vaak raadzaam om de huidige ondernemingsvorm eens onder de loep te nemen. Een andere rechtsvorm kan u wellicht veel voordelen opleveren.

LEES MEER →

ZAKELIJK ONROEREND GOED

ZAKELIJK ONROEREND GOED

Als ondernemer heeft, of krijgt u, misschien te maken met het aankopen van bedrijfsonroerend goed in Spanje. Of u gaat bedrijfsmatig investeren in vastgoed, al dan niet in bedrijfspanden. Maar misschien wilt u een kavel kopen om uw Spaanse bedrijfspand daar op te laten bouwen. Hoe pakt u dat aan en hoe stelt u zaken zeker?

LEES MEER →

WAT HEEFT U NODIG?

WAT HEEFT U NODIG?

Voor u, als (aankomend) ondernemer hebben wij een aantal informatiebladen met uitleg wat men nodig heeft in Spanje om bepaalde zaken te regelen. Seydlitz Spanje helpt u verder met uw plannen, zodat u uw aandacht kan richten op daar waar u goed in bent: Ondernemen! Wij regelen voor u de bijkomende zaken!

4 vestigingen

Wij zijn gevestigd in Nederland in Breda en Teteringen en in Spanje in Elche en Marbella. Lukt het u niet om naar ons te komen? Dan komen wij naar u toe. Het eerste oriëntatiegesprek, om te bekijken of wij wat voor u kunnen doen, is in principe vrijblijvend! Afspraak maken of informatie? Klik hier 

Wij spreken uw taal

Letterlijk en figuurlijk! Alle aktes zijn tweetalig, Spaans en Nederlands.Zo weet u precies waarvoor u tekent. Daarnaast leggen wij u alles in het Nederlands uit. Want laten we eerlijk zijn, het taalgebruik in Nederlandse aktes is vaak al moeilijk genoeg!

In vogelvlucht….

Kunnen wij u niet adviseren. De persoonlijke situatie is voor iedereen verschillend en elk bedrijf heeft zijn eigen kenmerken. Gaat u scheiden van uw partner, privé of zakelijk? Gaat u vertrekken uit Nederland? Blijven uw (stief)kinderen in Nederland? Laat u goed voorlichten over de gevolgen.

Al gevestigd in Spanje?

Dan is het raadzaam om na te gaan of u alles nog goed geregeld heeft. Heeft u een testament maar is dat nog wel up-to-date? Want wanneer valt u onder de Spaanse erfrecht regels? Bent u langer dan 6 maanden per jaar in Spanje? Dan bent u er resident en valt u onder de Spaanse wetgeving  Lees meer…

Fiscaal

Met welke belastingen krijgt u als persoon of bedrijf in Spanje te maken? En wat betekent dat voor uw portemonnee? Wij maken u op hoofdlijnen wegwijs in de Spaanse regelgeving. Zodat u een goede inschatting kan maken. Wij werken samen met fiscale specialisten in Spanje die u tot in de kleinste details verder kunnen helpen.

Nederlandstalige bedrijven in Spanje

Een bedrijf starten of overnemen in Spanje doe je niet zomaar. En bent u daar al actief, dan moeten er soms toch zaken vanuit Nederland worden aangestuurd of in gang gezet. Wij kunnen u helpen een en ander goed te regelen met advies, doorverwijzingen of praktische ondersteuning. Lees meer…

UITGELICHT

Elke situatie is uniek. Daarom is onze dienstverlening persoonlijk en erop gericht het voor u goed te regelen.

Tweetalige volmachten

Zekerheid stellen met een hypotheek

Aan/Verkoop van een pand in Spanje

Door een tweetalige volmacht is het mogelijk uw zaken in Spanje te regelen zonder dat u daar zelf voor op en neer moet vliegen. Nieuwsgierig welke volmachten er zoal worden gebruikt? Ga naar Volmachten leven en werken of Volmachten bedrijven

U heeft geld uitgeleend, in privé of via uw BV. En daarvoor moet een zekerheid worden gesteld. Dat kan bijvoorbeeld door de inschrijving van een hypotheek op een Spaans pand. Bij ons kantoor kan een tweetalige hypotheekakte passeren. Wij zorgen ook voor de registratie in Spanje.

De akte kan passeren bij ons kantoor in Breda. Wij zorgen voor de inschrijving in het Spaanse kadaster! De koopovereenkomst kan worden opgesteld naar Nederlands recht; op de inschrijving is uiteraard het Spaanse recht van toepassing. Kijk bij Aan/Verkoop voor meer informatie.

Onze mensen

Graag stellen wij ons team aan u voor. Zo weet u altijd met wie u telefonisch of via e-mail contact heeft.
LEES MEER
2
Talen
weer noord
weer zuid
4
vestigingen