Leven in Spanje

Woont u in Spanje? Of wilt u in Spanje wonen?

Ook dan kunt u in aanraking komen met allerlei situaties waarbij uw zaken goed moeten worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • U koopt een woning in Spanje en/of verkoopt uw woning daar.
  • U gaat trouwen of bent getrouwd en wilt uw huwelijkse voorwaarden herzien.
  • Als er kinderen zijn:  u wilt de voogdij regelen of u denkt aan schenken of het alvast overdragen van vermogen aan de kinderen.
  • U gaat uit elkaar en de bezittingen moeten verdeeld worden.
  • U wilt uw nalatenschap graag goed regelen en vastleggen middels een testament of u wilt een testament maken.
  • Uw partner is overleden en de nalatenschap moet worden afgewikkeld.

Als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft en in Spanje woont, heeft u voor bepaalde zaken altijd te maken met de wetgeving in die twee landen. Of u moet bepaalde zaken grensoverschrijdend regelen.
Ons kantoor heeft de kennis en ervaring om dat te doen. Wij adviseren u hoe een en ander te regelen, met oog voor de regelgeving in beide landen. Maar ook met het oog op nu en in de toekomst.
Daarnaast coördineren wij de afhandeling van zaken voor u, zoals bijvoorbeeld het aanleveren van relevante stukken van bij de transactie betrokken registers. Of het laten verzorgen van de noodzakelijke belastingaangiften en de betaling daarvan.
Regelmatig maken wij daarbij gebruik van allerlei soorten tweetalige volmachten, die ook voor u het regelen van uw zaken in het andere land eenvoudiger maken.

Meer weten? Neem contact met ons op of download het informatieblad Volmachten