Wonen en werken in Spanje

Wilt u in Spanje gaan wonen en een woning kopen of huren? Om te werken of misschien van uw welverdiende pensioen te genieten? Hoe dan ook, voordat u de knoop doorhakt en de definitieve stap neemt, zorgt u ervoor dat u op juridisch gebied goed voorbereid bent. Er komt namelijk meer bij kijken dan zomaar uw boeltje pakken en te gaan!

Wonen in Spanje

Als u in Spanje een woning wilt (ver)kopen, kan Seydlitz Spanje u daarbij begeleiden. Wij ontzorgen u, van begin tot eind.
Het gehele traject begeleiden wij u en houden een vinger aan de pols. Wij nemen met u de procedure door, laten u weten welke documenten nodig zijn, bewaken de termijnen die gesteld zijn, stellen de akten op en zorgen voor een correcte afhandeling in Spanje.
Om te beginnen met het voorlopig koopcontract. Dit kan tweetalig zijn, zodat u volledig begrijpt wat u tekent. Bovendien kan daarin gekozen worden voor het Nederlandse recht. Bij onenigheid tussen partijen hoeft u daardoor niet naar Spanje toe om te procederen. Uiteraard wordt de daaropvolgende notariële akte van levering ook in het Nederlands vertaald zodat u ook hier weer weet wat u tekent. Middels door ons op te stellen volmachten hoeft u bovendien niet fysiek aanwezig te zijn bij het passeren van de leveringsakte.

Via onze samenwerkingspartners in Spanje zorgen wij er vervolgens voor dat het pand vrij van schulden en lasten wordt geleverd. Daarnaast lopen alle geldstromen (denk aan koopprijs, belastingen, makelaarscourtage) via de derdenrekening van Seydlitz Notarissen. Deze notariële derdenrekening, een onbekend fenomeen in Spanje, garandeert u dat de gelden terechtkomen bij degene voor wie het ook bedoeld is.
Naast de verzorging van de aan- of verkoop van een Spaanse woning, begeleiden wij u desgewenst ook met de hypotheek. Of met de aflossing daarvan. Wij werken samen met verschillende Nederlandse banken en tussenpersonen waarmee wij u in contact kunnen brengen. Uiteraard vertalen wij ook de hypotheekakte in het Nederlands, waarbij wij dan tevens zorgen voor de inschrijving van de hypotheek in Spanje.
Denkt u aan uw testament. Bezit in Spanje houdt doorgaans ook in dat uw erfgenamen na uw overlijden in Spanje worden geconfronteerd met Spaanse (fiscale) wetgeving. Seydlitz Spanje kan u voorlichten over de gevolgen op dit gebied.

Werken in Spanje

Ook als u in Spanje gaat werken of ondernemen, kan Seydlitz Spanje u daarbij helpen. Belangrijk is dat u goed voorbereid aan dit spannende avontuur gaat beginnen en de zaken in Nederland goed achter laat.

Maar sommige zaken hebben niets te maken met uw werk of bedrijf. Wat moet er allemaal geregeld worden? Waar moet ik Spanje rekening mee houden en met welke instanties krijg ik te maken? Wie kan er zaken voor mij en op de juiste manier regelen?

Seydlitz Spanje helpt u op weg met advies over juridische en praktische zaken. Wij werken samen met verschillende specialisten op het gebied van belastingen, ondernemen en emigreren.

Wij helpen u goed voorbereid uw droom te volgen!