Hypotheek in Spanje

Hypotheek op Spaans onroerend goed

Er zijn verschillende redenen om hypotheek te vestigen. Meestal gebeurt dit bij de aankoop van de (Spaanse) woning. Tegenwoordig worden ook regelmatig hypotheken ‘overgesloten’, in verband met de huidige lage rente. Maar het kan ook voordelig zijn om middels een hypotheek te zijner tijd (Spaanse) erfbelasting te besparen. Ook wordt de hypotheek gevestigd tot zekerheid voor de terugbetaling van de schuld.
Sinds 2012 bestaat de mogelijkheid om die hypotheek te laten vastleggen door Seydlitz Notarissen, en dus door een Nederlandse notaris. Dit heeft voor u als Nederlandse of Belgische (ver)koper veel voordelen.
Voor hypotheken in Spanje werken wij samen met (Nederlandse) banken en tussenpersonen waarmee wij u in contact kunnen brengen. Ook komt het steeds vaker voor dat een hypotheek wordt afgesloten bij een (eigen) vennootschap of bij een particulier

Seydlitz Spanje coördineert de gehele fiscale en praktische afwikkeling van de registratie van de hypotheek in Spanje. Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan het in Spanje te betalen zegelrecht (AJD) over het bedrag van de inschrijving van de hypotheek. Het tarief daarvoor verschilt per autonome regio. Gemiddeld is dit 1,5%. Dit is een kostenpost die u bij een Nederlandse hypotheek niet tegenkomt.
Als enige notariskantoor buiten Spanje vestigt Seydlitz Spanje op deze manier hypotheek op Spaans vastgoed. U kunt rekenen op volledige dienstverlening. Vanaf de advisering tot en met de inschrijving van de akte in het Spaanse kadaster (Registro). Uiteraard alles vanuit Nederland en in uw eigen taal.

Meer weten? Lees of download het informatieblad: Hypotheken particulier in Spanje