(Ver)huur in Spanje

(Ver)huur in Spanje

U heeft een woning in Spanje en wenst deze te verhuren; voor langere of kortere tijd. Mag dat en wat dient u daarvoor te regelen en wat zijn de fiscale gevolgen?
Per autonome regio zijn er aanzienlijke verschillen met betrekking tot verhuur. Zo mag u in sommige delen van Spanje niet aan toeristen verhuren en in sommige andere delen maar voor een maximum aantal dagen per jaar. Ook kan het soort woning van belang zijn: vrijstaand, appartement, in een stedelijk gebied of op het platteland.

Ook heeft u vaak een vergunning nodig om te kunnen verhuren. En wist u dat u de borg meestal in bewaring dient te geven bij een lokale autoriteit? Kunt u (niet betalende) huurders nog wel uw woning uitkrijgen? We kunnen u helpen om de vele valkuilen te vermijden, stellen de juiste (tweetalige) huurcontracten op en zorgen voor de juiste administratieve en fiscale afwikkeling. Wilt u een woning huren in Spanje dan kunnen wij u helpen met het verifiëren van het huurcontract. U heeft bijvoorbeeld recht om voor een periode van 3 jaar te huren mocht u dat willen. Ook is er een maximum gesteld aan de borg welke een verhuurder kan vragen.