Wonen, werken en leven in Spanje.
VOLG UW DROMEN !

Uw zaken goed geregeld!

 

U woont in Spanje. Permanent, of misschien alleen in de wintermaanden. Of u wilt naar Spanje verhuizen en bent zich aan het oriënteren om in Spanje een huis te kopen? Of heeft u een huis in gezamenlijk eigendom en dat wilt u veranderen? Dan bent u bij Seydlitz Spanje aan het juiste adres

Als u in Spanje woont, ook al is dat maar enkele maanden per jaar, of u heeft daar eigendom, dan kan het zijn dat u onder het Spaanse recht valt. De Spaanse wetgeving is anders dan de Nederlandse of Belgische. Zowel juridisch als fiscaal.

Seydlitz Spanje is gespecialiseerd in de Spaanse fiscale en juridische regelgeving. Wij helpen u op weg met advies en informatie op maat, zodat u zorgeloos kan wonen, werken en leven in Spanje, zodat u het niet Spaans benauwd krijgt.

Seydlitz Spanje. Grensoverschrijdende notariële en juridische diensten voor u!

WONEN EN WERKEN

WONEN EN WERKEN

Als u heeft besloten om in Spanje te gaan wonen, begeleiden wij u de gehele procedure, dus vanaf het begin tot het eind. Daarnaast zullen wij u adviseren over de te nemen stappen en welke gevolgen die hebben voor nu maar zeker ook in de toekomst.

LEES MEER →

LEVEN

LEVEN

La vida pura! Dat is het leven in Spanje voor velen van ons. Maar aan het permanent aan het permanent wonen in Spanje kleven wel wat haken en ogen.
Want sinds augustus 2015 wordt het Spaanse erfrecht op u van toepassing op het moment dat u uit Nederland vertrekt. Tenzij u het van te voren heeft geregeld. Anders kan het nadelige gevolgen hebben.

LEES MEER →

WAT U MOET WETEN

WAT U MOET WETEN

Wonen, werken en leven in Spanje! Wat moet en kunt u doen? Hoe gaat u alles regelen? Wij hebben het makkelijk voor u gemaakt. Wij hebben diverse informatiebladen die u gratis kunt downloaden. En natuurlijk, als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

LEES MEER →

4 Vestigingen

Wij zijn gevestigd in Nederland in Breda en Teteringen en in Spanje in Elche en Marbella. Lukt het u niet om naar ons te komen? Dan komen wij naar u toe. Het eerste oriëntatiegesprek, om te bekijken of wij wat voor u kunnen doen, is in principe vrijblijvend! Afspraak maken of informatie? Klik hier 

Wij spreken uw taal

Letterlijk en figuurlijk! Alle aktes zijn tweetalig (Spaans/Nederlands); zo weet u precies waarvoor u tekent. Daarnaast leggen wij u alles in het Nederlands uit. Want laten we eerlijk zijn, het taalgebruik in Nederlandse aktes is vaak al moeilijk genoeg!

In vogelvlucht….

Kunnen wij u niet adviseren. De persoonlijke situatie is voor iedereen verschillend en elk bedrijf heeft zijn eigen kenmerken. Gaat u scheiden van uw partner, privé of zakelijk? Gaat u vertrekken uit Nederland? Blijven uw (stief)kinderen in Nederland? Laat u goed voorlichten over de gevolgen.

Al gevestigd in Spanje?

Dan is het raadzaam om na te gaan of u alles nog goed geregeld heeft. Heeft u een testament en is dat nog up-to-date? Want wanneer valt u onder de Spaanse erfrecht regels? Bent u langer dan 6 maanden per jaar in Spanje? Dan bent u er resident en valt u onder de Spaanse wetgeving.  Lees meer

Fiscaal

Met welke belastingen krijgt u als persoon of bedrijf in Spanje te maken? En wat betekent dat voor uw portemonnee? Wij maken u op hoofdlijnen wegwijs in de Spaanse regelgeving. Zodat u een goede inschatting kan maken. Wij werken samen met fiscale specialisten in Spanje die u tot in de kleinste details verder kunnen helpen.

Nederlandstalige bedrijven in Spanje

Een bedrijf starten of overnemen in Spanje doe je niet zomaar. En bent u daar al actief, dan moeten er soms toch zaken vanuit Nederland worden aangestuurd of in gang gezet. Wij kunnen u helpen een en ander goed te regelen met advies, doorverwijzingen of praktische ondersteuning. Lees meer…

UITGELICHT

Elke situatie is uniek. Daarom is onze dienstverlening persoonlijk en erop gericht het voor ú goed te regelen.

Tweetalige volmachten

Zekerheid stellen met een hypotheek

Aan/Verkoop van een pand in Spanje

Erfbelasting in Spanje

Door een tweetalige volmacht is het mogelijk uw zaken in Spanje te regelen zonder dat u daar zelf voor op en neer moet vliegen. Nieuwsgierig welke volmachten er zoal worden gebruikt? Ga naar Volmachten leven en werken of Volmachten bedrijven

U heeft geld uitgeleend, in privé of via uw BV. En daarvoor moet een zekerheid worden gesteld. Dat kan bijvoorbeeld door de inschrijving van een hypotheek op een Spaans pand. Bij ons kantoor kan een tweetalige hypotheekakte passeren; wij zorgen voor de registratie in Spanje.

De akte kan passeren bij ons kantoor in Breda. Wij zorgen voor de inschrijving in het Spaanse kadaster! De koopovereenkomst kan worden opgesteld naar Nederlands recht; op de inschrijving is uiteraard het Spaanse recht van toepassing. Kijk bij Aan/Verkoop voor meer informatie.

De regels in Spanje zijn heel anders dan in Nederland. Als u een woning in Spanje bezit, krijgt u bij overlijden al te maken met een aangifte voor erfbelasting in Spanje. Het is dus zaak uw zaken goed te regelen via een testament. En te weten dat het soms ook handig is om een Europese Verklaring van Erfrecht te laten opstellen in plaats van een gewone Nederlandse verklaring van erfrecht.

Onze mensen

Graag stellen wij ons team aan u voor. Zo weet u altijd met wie u telefonisch of via e-mail contact heeft.
LEES MEER
2
Talen
weer noord
weer zuid
4
vestigingen

[put_wpgm id=1]