Schenkingen in Spanje

Schenken tijdens leven

Een interessante optie

U heeft een woning in Spanje. Ook uw kinderen genieten daar ieder jaar van. Het is de bedoeling dat deze Spaanse woning uiteindelijk in bezit van uw kinderen komt. U denkt erover om dit al tijdens uw leven te regelen. Schenken is dan één van de manieren om dat te doen. Maar als u Nederlander bent met een Spaanse woning krijgt u dan zowel met de Nederlandse als met de Spaanse fiscus te maken. Wat zijn uw mogelijkheden? Wat is slim om te doen? Is er een voordeel met schenken ten opzichte van het erven van een woning?

Door een recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie is schenken van de Spaanse woning weer een interessante optie geworden. Het is wel afhankelijk van de deelstaat waar de woning ligt, aangezien elke autonome regio zijn eigen vrijstellingen en tarieven hanteert. Voor sommige deelstaten verandert er namelijk weinig.
Indien u wenst, zet Seydlitz Spanje voor u de verschillende mogelijkheden op een rij. Met daarbij de verschuldigde belastingen en de kosten, zowel in Nederland als in Spanje, die de transactie met zich mee brengt. U kunt dan weloverwogen uw keuze maken.

Ons kantoor kan een tweetalige schenkingsakte opmaken en in samenwerking met onze partners in Spanje, ervoor zorgen dat de transactie in Spanje wordt geregistreerd en dat de nodige belastingen en andere zaken worden geregeld en betaald. Alle betalingen gemoeid met de transactie gaan via onze derdengeldenrekening.

Weten hoe dat werkt? Lees verder of download het informatieblad: Schenken